Vinststatistik

Enligt lag så måste vinstplanen för trisslotten stå tydligt utskriven på baksidan av den, spelar man på nätet så är den lättillgänglig bredvid spelet. Varför är detta intressant då? För där får du reda på hur ofta och mycket du kan vinna när du skrapar trisslotter.

När man tittar på statistiken så kan man se att det är ca en lott av fem som är vinstlott, dessvärre gäller det inte de större vinsterna. Det man vinner så ofta är snarare 60 eller 30 kronor. Sedan triss lanserades av Svenska spel år 1986 så är det ungefär 200 stycken spelare som blivit lyckliga miljonärer. Om man då börjar fundera över hur många år som gått så känns det som ganska lite. Men triss är ett slumpspel, du har alltid chansen att vinna stort när du köper en trisslott.

De vanligaste större vinsterna är 50 000 och 100 000 kronor på en lott, så dem som blivit miljonärer behöver inte ha vunnit det på en enda lott utan kan ha spelat flera.

Åldersgräns

Sedan en tid tillbaka så är det 18 års åldersgräns på att spela spel om pengar i Sverige, där ingår även trisslotten. Så för att spela på triss och vinna så tänk på att du måste ha fyllt arton år.